Konopljina pogača v rinfuzi, 30kg

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     30 kg
Cena: 58,90 €
Pregled košarice

Konopljina pogača (polnozrnati otrobi), ki nastane pri hladnem stiskanju konopljinih semen.

Cena velja za nakup nad 100kg, pakirano vreče (po 30 kg). Možen osebni prevzem v Ljubljani, po dogovoru dostava.

Konopljine otrobe lahko uporabljamo v naši prehrani kot dodatek pri peki peciva, kruha..  običajno v razmerju do 15%. Če otrobe zmeljemo dobimo moko, po dodatnem sejanju pa še bolj fine proteine - ti še vedno vsebujejo vse pomembne sestavine konopljinega semena, le da je še bolj koncentriran v vsebnosti proteinov (odvzet mu je večji del maščob in vlaknin). Zato so takšni otrobi ali preoteini idealni za športnike, predvsem po vadbi (zaužijemo ga kot dodatek v smoothijih ali drugih napitkih). Lahko so tudi odličen in hranljiv nadomestek obroka, zato so priporočljivi za tiste, ki se borijo z odvečno telesno težo.

Zaradi visoke vsebnosti hranilnih snovi so konopljini otrobi zelo primerna hrana tudi za domače živali (konje, govedo, perutnino) kot tudi za ribolov - zato večje pakiranje in bolj ugodna cena.

Ostanki semena in luščin po hladnem stiskanju konoplje, zračno posušeno.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.