Okrogla miza o raziskavah in razvoju konoplje v Sloveniji

Zadruga KonopKo v času sejma Narava in zdravje na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizira zanimivo okroglo mizo na temo konoplje in prepoznavanja njenega potenciala v Sloveniji. Vabljeni so zanimivi gostje in v odprti debati bomo razsvetlili problematiko in poskušali odgovoriti na marsikatero vprašanje.
Rdeča nit okrogle mize se bo nanašala na raziskave in razvoj konoplje v Sloveniji, s poudarkom na prepoznavanju priložnosti, ki jih ponujajo kanabinoidi (predvsem CBD), o pridelavi in predelavi konoplje, vzpostavitvi sistema kontroliranega gojenja industrijske konoplje z namenom maksimiranja kvalitete cvetov konoplje z visoko vsebnostjo kanabinoidov in terpenov, o aktualni zakonodaji, poslovnih priložnostih...

Potrjeni gostje okrogle mize so:

  • dr. Barbara Čeh (Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo IHPS Žalec),
  • dr. Marko Likon (IME-Insol d.o.o.),
  • primarij Dušan Nolimal, dr. med., specialist javnega zdravja (Inštitut ICANNA),
  • dr. Marko Flajšman (Biotehniška fakulteta Ljubljana),
  • Pika Vene Lipar, mag. prof.bio in ped. (HempMedico),
  • Andraž Erjavec (zadruga AGROSLOVEN),
  • David Geršak, Boštjan Kragl (Zadruga KonopKo),
  • Jernej Redek (kmetovalec iz Dolenjske),
  • moderatorka: Meta Medved, mag. kmet. (Zadruga KonopKo).


Vabljeni v četrtek, 29.11.2018 ob 14.00 na odprti oder sejmišča, udeležba je za vse obiskovalce sejma brezplačna. Zadruga KonopKo bo seveda ves čas sejma Narava zdravje prisotna s svojim razstavnim prostorom.

Vabilo v PDF obliki.


Datum objave: 08.11.2018

Sejem v Komendi (12.-14.10.2018)

Jesenski sejem v Komendi odpira svoja vrata v petek, 12. in traja do nedelje, 14. oktobra 2018. Vabljeni na naš razstavni prostor, kjer vam bomo postregli z domačimi dobrotami iz konoplje in ponudili sveže stisnjeno konopljino olje. Sejem bo odprt v petek od 10.00 do 18.00, v soboto in nedeljo od 9.00 do 18.00.

Parkiranje je brezplačno in organizirano. Vstop je prost.

Najdemo se pri hali 7 zunaj, v leseni brunarici (kot že letos pomladi).

Del zadružne ekipe se bo odpravil tudi na našo njivo na Ižansko cesto, kjer bomo pobrali še preostanek zrele konoplje (previsoko za strojno žetev), zato res vabljeni vsaj za kakšno urico na pomoč in druženje.

Zadružimo skupaj. Se vidimo.


Datum objave: 01.10.2018

Vršičkanje konoplje

Zadruga KonopKo poziva vse interesente, ljubitelje konoplje in dobre družbe na udarniško akcijo vršičkanja konoplje na naši njivi v Ljubljani. Vršičkali bomo v sredo 15.8., soboto 18.8. in nedeljo 19.8.2018 (malo odvisno tudi od vremena).

Lokacija: Ljubljansko barje, Ižanska cesta 338 (njiva je v bližini)
Ura začetka 9.00, ura zaključka 19.30

Za pijačo in jedačo bo seveda poskrbljeno.

Vse ljubitelji konoplje, ki bi se nam želeli pridružiti katerikoli dan (in uro) naprošamo, da nam pišete na ursa.konoplja@gmail.com z navedbo, kateri dan se nam nameravate pridružiti. Zaželjeno je, da s seboj prinesete vrtrnarske škarje in veliko nakupovalno vrečo.

V primeru dežja na dan akcije, le ta odpade in vas predhodno obvestimo.

Skratka, praznik in vikend malce drugače. Doživite konopljo, zadužništvo ter druženje z ostalimi ljubitelji konoplje. Več tudi na FB.


Datum objave: 14.08.2018

Datum objave: