BUČKO, mešanica bučnega in konopljinega olja 250ml

Zaloga: Ne
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 12,00 €
Pregled košarice

Olje BUČKO je mešanica ekološkega, sveže stisnjenega nefiltriranega konopljinega olja in ekološko pridelanega nerafiniranega bučnega olja v pravem razmerju. Takšna mešanica olja predstavlja enostaven, a bogat vir hranilnih snovi. V njem najdemo različne maščobne kisline, od katerih nenasičene omega 3 delujejo protivnetno v našem telesu, ta efekt pa še dopolnjujejo ogljikovi hidrati in beljakovine, ki jih v nefiltriranem olju najdemo v obliki polnovrednih usedlin. Olje ima zaradi tega postopka zelo nežen vonj in edinstven okus.


PRED UPORABO OBVEZNO PRETRESITE!

Ekološko konopljino olje (Cannabis Sativa L) Zadruge KonopKo je pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja semena industrijske konoplje pridelanega in predelanega v Sloveniji, pri čemer temperatura stiskanja ne preseže temperature telesa (35-37°C).

Priporočena uporaba k vsem vrstam hladnih jedi kot so: solate, omake, sir, prelivi. Ni primerno za segrevanje. Lahko vsebuje sledi arašidov in ostalih oreščkov, semen in žit.

PRED UPORABO OBVEZNO PRETRESITE!

Shranjevanje: olje je potrebno hraniti v temnem in hladnem prostoru.

Mešanica bučnega in konopljinega olja v pravem razmerju: 100% ekološko, nefiltrirano jedilno hladno stiskano konopljino olje, pridobljeno s stiskanjem semen industrijske konoplje in 100% ekološko pridelano jedilno nerafinirano bučno olje pridobljeno s tradicionalnim postopkom praženih in stisnjenih bučnih semen.

Visoka vsebnost večkrat nenasičenih maščob.
Visoka vsebnost maščobnih kislin omega 3.

Povprečne prehranske vrednosti na 100 g
Vir: NLZOH, Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano, www.nlzoh.si (št. protokola 17/107304).

Energijska vrednost: 3700kJ/900 kcal
Maščobe: 100 g
- od tega nasičene maščobe: 15,5 g
- od tega enkrat nenasičene maščobe: 29,7 g
- od tega večkrat nenasičene maščobe: 54,4 g
Omega-3 maščobne kisline: 6,8 g

Vsebuje zanemarljive količine ogljikovih hidratov, sladkorjev, beljakovin in soli.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.