Fusilli konoplja, 400g

Zaloga: Da
Poreklo: Slovenija
Enota mere:     kos
Cena: 4,49 €
Pregled košarice

Paket testenin 400g.
Ročno izdelane, naravno sušene testenine brez dodanih barvil in konzervansov.

Izdelava testenin je povsem družinska zgodba, v katero so vključeni vsi v družini Šilc, žena Barbara, hči Urška, sin Matevž in Gregor, seveda tudi član zadruge KonopKo.

Testenine se delajo ročno po domačem postopku. Vse testenine, ki gredo skozi stroj in roke, se skrbno pregleda, nato se jih položi na sito, da se naravno sušijo. Ne uporabljamo pripomočkov za hitro sušenje. Skozi proces sušenja spremljamo vonj domačnosti in to je tudi tisto sušenje, ki da testeninam pravo obliko. Nato vse testenine ročno spakiramo in jih opremimo z nalepko ArtCraft Slovenija, ki kupcu zagotavlja, da gre resnično za naravni in domač proizvod.

Čas kuhanja 3-4 minute (al dente).

K testenini se dobro poda pečena zelenjava, mesna omaka ali jedi iz divjačine.

Testenine so narejene iz durum pšeničnega zdroba z dodatkom prvovrstne konopljine moke slovenskega izvora (8%). Testenine vsebujejo 24% jajc.

Rok dobave je do 5 delovnih dni. Pri nakupu nad 30 EUR je poštnina znotraj Slovenije brezplačna. Z nakupom vsakega od izdelkov poleg slovenskih pridelovalcev podpirate tudi delovanje zadruge KonopKo, katere glavno poslanstvo ni ustvarjanje dobička, temveč razvoj pridelave in predelave konoplje v različne družbeno koristne namene, podpora pridelovalcem in predelovalcem konoplje, pravična trgovina s konopljo in produkti iz konoplje, povezovanje podeželja z urbanimi središči in urejanje zakonodajnih okvirjev na področju konoplje. Našo ekološko proizvodnjo in prodajo kontrolira SI-EKO-001.