KonopKo predavanje v Novem mestu, marec 2015

Našega drugega večjega brezplačnega predavanja, ki je potekalo 12.03.2015 na Kmetijski šoli GRM in biotehnični gimnaziji Novo mesto, se je udeležilo preko 100 potencialnih in obstoječih pridelovalcev in predelovalcev industrijske konoplje, kar je bilo ponovno nad našimi pričakovanji. Vendar nas nič ne zmede,
poskrbeli smo za dodatna sedišča, za dobro vzdušje pa smo poskrbeli skupno.

Predavanje je udeležencem ponudilo informacije o namenih in ciljih zadruge KonopKo, zgodovini uporabe konoplje v svetu in doma in širokem potencialu njene uporabe, sortah industrijske konoplje, gojenju industrijske konoplje ter seveda o zakonodaji, povezani s pridelavo in prodajo. Po zaključku predavanja je sledilo druženje, izmenjava informacij in znanja v obliki manjših interesnih skupin (kozmetika, gradbeništvo, prehrana, tekstil, inovacije...), kjer smo debatirali o odprtih vprašanjih okoli konoplje v Sloveniji.

Zadruga Konopko se zahvaljuje Kmetijski šoli GRM in biotehnični gimnaziji Novo mesto za njihovo sodelovanje in podporo ter vsem udeležencem KonopKo predavanja za udeležbo. Dolenjska bo letos lepo zelena!

Gorenjska - vljudno vabljeni na predavanje (zadnje v seriji večjih brezplačnih predavanj za kmetovalce), ki bo potekalo v četrtek, 19.03.2015 ob 17.00 uri v Biotehničnem centru Naklo. Prijavite se čimprej in si zagotovite prosto mesto.

Se vidimo!


Datum objave: 13.03.2015