Uspešno predavanje o konoplji v Hočah, ponovitev sledi v Naklem in Novem mestu

V ponedeljek 9.2. je na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah zadruga KonopKo organizirala predavanje o industrijski konoplji. Predavalnica, ki ima kapaciteto 200 sedežev je bila kljub neugodnim vremenskim razmeram komaj dovolj velika za vse udeležence, ki so prišli iz različnih krajev po Sloveniji. Izjemno zanimanje in obisk kažeta, da se v Sloveniji dogajajo premiki in da vedno več ljudi vidi možnost in priložnost za gojenje in predelavo te pomembne industrijske rastline.

Predavanja se je udeležil tudi pionir pridelave konoplje na Slovenskem g. Dejan Rengeo, ki je bil prav tako presenečen nad številnim obiskom. Njegovo predavanje je res doživeto, polno uporabnih informacij in predvsem povzetek dolgoletnih praktičnih izkušenj. Udeleženci so se seznanili z zakonodajo, primernimi sortami za gojenje, načinom obdelave in priprave tal, postopkom spravitve pridelka, ekonomiko pridelave, ter ostalimi pomembnimi podatki za gojenje in predelavo industrijske konoplje.

Po koncu predavanja so se udeleženci in predavatelji družili še na posameznih informativnih stojnicah, kjer so bili razstavljeni uporabni izdelki iz konoplje. Zadovoljni udeleženci so potrdili, da so ravno predavanja in izobraževanja izjemnega pomena za preboj konopljarstva na Slovenskem. 

Zahvala za izjemno uspešen in odmeven dogodek gre vsem članom zadruge, ki so pri izvedbi pomagali,  podpornikom in predavateljem.

Zadruga KonopKo bo zaradi izjemnega zanimanja ponovila predavanje in sicer na Kmetijski šoli GRM v Novem mestu (12.03.2015) in Biotehničnem centru Naklo (19.03.2015). Podrobnosti okoli tega bodo objavljene na spletni strani www.konopko.si, zaradi velikega zanimanja in lažje organizacije pa se predprijave zbirajo po e-pošti na prijave@konopko.si.

KonopKo press


Datum objave: 10.02.2015