4. Rengeov simpozij o konoplji in drugih poljščinah

Društvo IZVIR in častni član Dejan Rengeo vabita v nedeljo, 28. julija 2019 ob 11. uri na domačijo Vrataričevih, Polana 45 pri Murski Soboti na letos že četrti simpozij o konoplji.

Program simpozija:

  • Dejan Rengeo: Pozdravni nagovor organizatorja, pijača in prigrizek
  • Aleksander in Nikolaj Rengeo: Naprednejša obdelava tal za setev konoplje in drugih poljščin s stroji Angeloni iz Italije
  • Srečko Šorli: Konoplja v vsakdanjem življenju
  • Maja Klemen Cokan: Biodinamično kmetovanje zagotavlja zdravje človeka in narave
  • Doc.dr.Darja Kocjan Ačko in Anamarija Ačko: Stročnice v naši prehrani
  • KOSILO: prekmurski bograč in vege bograč, domači kruh, konopljino pivo, sokovi s konopljo, voda
  • Okrogla miza o konoplji in stročnicah  z udeleženci simpozija in predavatelji o semenu, strojih, žetvi, gradnji in trženju
  • Jurij, Nikolaj in Aleksander Rengeo: Potopisno predavanje o Kanadi 2019

Moderator programa bo Slavko Škvorc.

Potrditev udeležbe lahko sporočite do četrtka 25.7.2019 na tel. 070 552 293 ali na mail: bodibio@gmail.com. Donacija v obliki prostovoljnih prispevkov 20 EUR.
 


Datum objave: 15.07.2019

Mala tržnica v Mariboru

Zadruga KonopKo spodbuja direkten stik z domačimi kupci in se pridružuje lokalnim ponudnikom izbranih domačih dobrot in storitev. Dogodek MALA TRŽNICA nastaja v sodelovanju lokalne pobude za oživitev male tržnice in javnega podjetja Snaga Maribor / Mariborske tržnice.

V soboto 13. aprila bodo ob stalnih ponudnikih iz Mariborske tržnice prisotni tudi Čebelarstvo Lovrec, veganske dobrote Fajn Food At P's, gurmanske in medicinske gobe Mujšnica - Kralj Luka, Kmetiji Skok in Liponik z jabolki in jabolčnimi izdelki, Bukvarna Ciproš Maribor z naborom knjig o vrtičkanju in drugem, Jumping Goat Cafe s hladno varjeno kavo, medeni izdelki Mr. Bee - Čebelarstvo Poslek, naravne dobrote Herbessa, granola Fruštek, Zadruga Dobrina, ekološko gnojilo Vermipur, Naša kašča z marmeladami, kompoti, in žiti, Zadruga Konopko z izdelki iz industrijske konoplje, naravna mila IOMY delights in bližnji sosed iz MČ Ivan Cankar Gallus drive-in s svežimi sendviči in jogurti za jutranjo malico.

Pridružite se nam 13. aprila, 18. maja in 15. junija dopoldan med 8.00 in 13.00 na Dominkuševi ulici v Mariboru. Več informacij najdete tudi na FB strani mala tržnica.


Datum objave: 02.04.2019

Okrogla miza o dopolnitvah Pravilnika o gojenju konoplje

V zadrugi KonopKo skupaj z nekaj najmočnejšimi inštituti, podjetji in posamezniki na področju gojenja, predelave in raziskav konoplje v Sloveniji pripravljamo predlog sprememb in dopolnitev aktualnega Pravilnika o gojenju konoplje in maka (nazadnje dopolnjenega leta 2015 in 2018), saj le-ta preveč omejuje slovenske pridelovalce in jih postavlja v nekonkurenčen položaj naproti tujim kmetovalcem. Sploh glede na hiter razvoj te panoge v tujini (ne samo v ZDA in Kanadi).

Sredi marca se v Celju začenja sejem Altermed (15.-17. marec 2019), kjer je seveda pomemben razstavljalec in soustvarjalec vsebine tudi zadruga KonopKo. Letos organiziramo okroglo mizo na temo Spremembe in dopolnitve Pravilnika o gojenju konoplje in maka kot krovnega dokumenta za konkurenčno gojenje konoplje v Sloveniji, kamor smo povabili ključne goste.

V zagotovo zanimivi debati, ki jo bo vodila in moderirala mag. Meta Medved, se nam bodo pridružili: Matjaž Grkman (MKGP), Barbara Čeh (IHPS), Miha Slapnik (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani), Jernej Redek (pridelovalec iz Dolenjske), Urban Cvetko (Pharma Grow), Urša Orehek (Zadruga Konopko, predstavnica na področju urejanja zakonodaje) in Boštjan Kragl (predsednik zadruge Konopko in predstavnik na področju gospodarstva).

Dogodek bo potekal v soboto, 16. marca 2019 ob 12.00 uri v Hali L na sejmu Altermed v Celju.

Obenem seveda tudi vabljeni na obisk naše stojnice na sejmišču, kjer vam bomo predstavili široko paleto lastnih izdelkov iz konoplje, sodelovali pa boste lahko tudi v nagradni igri!

Vabljeni.


Datum objave: 14.03.2019

Datum objave: